Discus Broekema

Discusvissen en andere dieren

Ongediertebestrijding Friesland

In Friesland last van muizen, kakkerlakken of heeft u een wespennest in de tuin? Heel vervelend maar er is wat aan te doen. Ongediertebestrijding. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. Het ene soort ongedierte laat zich makkelijker te bestrijden dan het andere. Verstandig is om het bestrijden van bepaalde soorten ongedierte over te laten aan een professionele ongediertebestrijding in Friesland.

Zelf ongedierte bestrijden in Friesland

Mollen in de tuin of zilvervisjes in je huis. Frustrerend en niet fris. Je kunt nog steeds het beste de ongediertebestrijding in Friesland overlaten aan de professional. Dat heeft het snelste effect. Maar wanneer je er in mindere mate last van hebt, zou je ook eerst zelf een poging kunnen wagen. Een paar van de manieren vind je hieronder. 

Poeder, schuim of korrels met gif

Met poeders, schuim of diverse soorten korrels kun je de ongedierte mee te lijf gaan. En veelal werkt het ook: wanneer het ongedierte met deze middelen in aanraking komen gaat het dood. Je moet deze bestrijdingsmiddelen bij de verblijfplaatsen, looproutes of nestplaatsen sprayen of strooien.

Lokdoos of val

Met de bekende lokdozen of vallen vang je het ongedierte levend of dood. Om het ongedierte in de val te lokken, moet er in het lokdoosje lokaas zitten. Ook deze doosjes en vallen zet je weer neer op strategische plekken, zodat het ongedierte in de val loopt.

Sprays tegen ongedierte

Tot slot zijn er nog diverse soorten sprays tegen ongediertebestrijding bij jou in Friesland. Deze bevatten net zoals bovenstaande middelen giftige stoffen wat dodelijk is voor het ongedierte. Je hoeft ze er niet letterlijk zelf mee in te sprayen, maar wel op alle plekken waar het ongedierte komt. Dus denk zeker aan alle naden en kieren in huis.

Mochten deze middelen toch geen baat hebben gehad, of is het ongedierte toegenomen? Dan weet een professionele ongediertebestrijder je er snel van te verlossen. 

5 Tips om ongedierte te voorkomen

Natuurlijk wil je helemaal geen ongedierte tegenkomen in of om huis. Omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen, kun je beter het ongedierte weren. Maar hoe voorkom je dat je de ongediertebestrijder moet bellen? Een paar tips: 

 • Huis schoonmaken en schoonhouden
 • Vuilnis veilig wegzetten
 • Voedsel afgesloten bewaren
 • Naden en kieren dichten en horren plaatsen
 • Luchtvochtigheid in de gaten houden

En dit zijn dan nog de veelvoorkomende weringsproblemen om extra aandacht aan te besteden:

 • Open stootvoegen
 • Open ventilatiegaten
 • Leidingdoorvoeren
 • Gebreken kruipruimte
 • Open spouw
 • Gebreken in dakbeschot
 • Bouwkundige gebreken 

Inspectie uitvoeren als ongediertebestrijding in Friesland

Hoe goed je ook alles wilt voorkomen: het lukt lang niet altijd. Muizen, ratten maar ook insecten en zelfs vogels weten vaak uw huis of bedrijf binnen te komen. Lekker warm en als het meezit vinden ze ook nog wat voedsel. Ze nestelen zich in de spouwmuur, aan het plafond of misschien zelfs in de keuken. Om te weten waar de ‘gevaren’ liggen, kun je een grondige inspectie laten uitvoeren door je ongediertebestrijder in Friesland. Zij geven je vervolgens advies over welke maatregelen je kunt nemen om toch zoveel mogelijk te voorkomen dat ongedierte jou gaat vergezellen