Discus Broekema

Discusvissen en andere dieren

Allergieën bij honden: oorzaken, symptomen en behandelingen

Bekijk hier onze hypoallergene hondensnacks

We begrijpen dat allergieën bij honden een van de meest frustrerende problemen kan zijn waar hondeneigenaren mee te maken kunnen krijgen. Het is echter belangrijk om te weten dat allergieën een veelvoorkomend probleem zijn en dat er verschillende manieren zijn om uw hond te helpen bij het omgaan met allergieën.

Bekijk hier onze hypoallergene hondensnacks

Wat zijn allergieën bij honden?

Allergieën bij honden komen veel voor en kunnen variëren van lichte huidirritatie tot ernstige reacties die dodelijk kunnen zijn. De meest voorkomende allergieën bij honden zijn voedselallergieën, contactallergieën en inhalatie allergieën.

Voedselallergieën bij honden

Een voedselallergie bij een hond kan leiden tot huiduitslag, jeuk, braken en diarree. De beste manier om een voedselallergie te voorkomen is om uw hond te voeden met hoogwaardig hondenvoedsel zonder onnodige toevoegingen en conserveringsmiddelen, dit wordt ook wel hypoallergene voeding genoemd. Als uw hond reageert op een bepaald type voedsel, moet u dit voedsel vermijden en overschakelen op een andere voeding.

Bekijk hier onze hypoallergene hondensnacks

Contactallergieën bij honden

Contactallergieën bij honden kunnen worden veroorzaakt door allergenen zoals graspollen, vlooienbeten en zelfs bepaalde soorten stoffen. Als uw hond lijdt aan contactallergieën, moet u ervoor zorgen dat hij niet in contact komt met deze allergenen. Bijvoorbeeld door uw hond vaker binnen te houden en hem te beschermen met kleding of andere hulpmiddelen.

Inhalatie Allergieën bij honden

Inhalatie Allergieën bij honden worden veroorzaakt door allergenen die in de lucht zweven, zoals pollen, stof of schimmels. Als uw hond lijdt aan inhalatie allergieën, kunt u hem helpen door het huis schoon te houden, de lucht te zuiveren en uw hond niet te laten rondlopen op plaatsen met veel pollen.

Behandeling van allergieën bij honden

Als uw hond allergieën heeft, zijn er verschillende manieren om hem te helpen. Allereerst is het belangrijk om de oorzaak van de allergie te achterhalen en deze te vermijden. Ten tweede kunt u medicijnen gebruiken om de symptomen te verlichten, zoals antihistaminica en corticosteroïden. Ten slotte zijn er ook alternatieve behandelingen zoals acupunctuur en homeopathie die soms effectief kunnen zijn.

Conclusie

Allergieën bij honden zijn een veelvoorkomend probleem en kunnen variëren van mild tot ernstig. Als hondeneigenaar kunt u verschillende maatregelen nemen om uw hond te helpen bij het omgaan met allergieën, zoals het vermijden van allergenen, het gebruik van medicijnen en de juiste voeding. 

Het is ook een mogelijkheid dat u een hypoallergeen proefpakket aanschaft om te kijken welke voeding bij uw hond past. Als u echter geen idee heeft welke hypoallergene voeding bij uw hond past, Waarom kiest u dan niet voor een hypoallergeen proefpakket? Als u vermoedt dat uw hond allergieën heeft, neem dan contact op met uw dierenarts voor advies en behandeling.