Discus Broekema

Discusvissen en andere dieren

De trouwe Sint-Bernard hond

Sint-Bernard

Wanneer je de naam Sint-Bernard hoort, krijgen veel mensen het beeld voor zich van een grote hond met een tonnetje aan de halsband. Vroeger werden deze honden dan ook ingezet voor mensen die een ongeluk hadden gehad. In dit tonnetje zal een sterke drank zitten om deze mensen weer een beetje op de been helpen. Of dit verhaal echt of een fabel is durf ik niet te zeggen. Maar ook wanneer ik dit ras zie, moet ik ook meteen aan dat beroemde tonnetje denken. 

Deze grote honden lijken een beetje sullig. Echter schijn bedriegt en is het een must om meteen bij jongs af aan al aan een goede training te beginnen. Doe je dit niet, dan kan deze sullige hond gevaarlijk worden.

Sint-Bernard

Mooie en vriendelijke hond

De keuze om een Sint-Bernard in huis te nemen is zeker geen verkeerde keuze. Deze honden zijn heel erg lief en betrouwbaar. Mits je natuurlijk de nodige trainingen en aandacht hebt gegeven. Ze zijn kindvriendelijk, hond vriendelijk en zijn gehoorzaam. Omdat een Sint-Bernard erg groot is, moet je vooral in het begin, wanneer deze een pup is niet te ver gaan wandelen. Eerst moeten de gewrichten goed en stevig zijn wil de pup langer kunnen wandelen. 

Wanneer je twijfelt over een bepaald ras

Niet iedereen die een hond aan wil schaffen kan zeggen welk ras hij of zij wil hebben. Het is dan goed om een hondentest te gaan doen. Hierdoor ga je meer inzicht krijgen wel type of ras hond het beste bij jou en jouw gezin zal passen. Deze test is te vinden op de website van Hondencentrum.com.