Discus Broekema

Discusvissen en andere dieren

Hamsterscaping spullen

Het beste voor jouw hamster

Wie gek is op hamsters, wil het beste voor zijn of haar diertje. Door hamsterscaping spullen aan te schaffen, zorg jij ervoor dat jouw favoriete huisdier een natuurlijke leefomgeving krijgt. Dankzij de natuurlijke producten is de kans groot dat jouw beestje zich beter op zijn gemak voelt en daardoor zelfs langer leeft! En wie wil nu niet zijn hamster verwennen met de mooiste hamsterscaping spullen? Lees verder en kom erachter wat hamsterscaping precies is!

Een natuurlijke habitat

Het is verleden tijd om jouw hamster in een klein kooitje te stoppen, met alleen een paar plastic spullen. Zorg ervoor dat jouw hamster zijn natuurlijke gedrag kan vertonen. Met hamsterscaping spullen kan jouw hamstertje klimmen, verstoppen en graven. Alles wat een hamster nodig heeft om zich goed te voelen.

Natuurlijke producten voor gezondheid

Hamsters houden niet van plastic spullen met felle kleuren. Ze houden van hout, mos en kurk. De mooiste hamsterscaping spullen zijn gemaakt van deze materialen. Hamsters staan erom bekend dat ze graag aan objecten knagen. Wanneer de spullen in hun kooi van natuurlijke materialen zijn, kan dit geen kwaad.

De benodigdheden voor hamsterscaping

Wat valt er dan zoal onder hamsterscaping spullen? Allereerst heb je een bak nodig. Je kunt het beste voor een groot aquarium kiezen. Dankzij het glas kan jij jouw hamster goed observeren. Daarnaast zorgt de grootte ervoor dat jouw hamster genoeg ruimte heeft om lekker rond te kunnen rennen. Dus hoe groter het aquarium des te beter het is!

De leukste spullen voor jouw hamster

Maak het knus voor jouw hamster en zorg voor een flinke laag bodembedekking. Denk hierbij aan een dikte van minimaal 15-20 centimeter, zodat jouw huisdiertje tunnels kan graven. Wist je dat je ook met bodembedekking kunt afwisselen? Kies uit zaagsel, zand en houtsnippers. Daarna volgt het leukste gedeelte, je moet nu de spullen gaan neerzetten, denk hierbij aan:
  • Huisjes
  • Takken
  • Loopwielen
  • Speeltjes
  • Tunnels
  • Bruggen
  • Ladders
  • Zandbakjes

Afwisseling is goed

Richt het bij elke verschoning anders in, zodat jouw beestje lekker op onderzoek uit kan gaan. En wissel de spulletjes ook af, hoe meer uitdaging jouw hamster krijgt, des te fijner hij zich voelt. Of wat dacht je met het wisselen in kleuren en thema’s? Laat jouw hamsterscaping spullen afhangen van het seizoen. Zo wordt het verblijf een prachtstuk in jouw kamer.

Goede voeding voor de hamster

Tot slot mag je natuurlijk niet de eet- en drinkbakjes vergeten. Je kunt verschillende bakjes neerzetten, zodat de hamster altijd een bak dichtbij heeft staan. Wissel het voer ook per bakje af, dan kan jouw hamster kiezen waar hij of zij zin in heeft. Je kunt ook overwegen om brokjes in het verblijf te strooien zodat jouw hamster eerst op zoektocht moet voor zijn eten. Dit haalt zijn natuurlijke gedrag naar boven. Op deze website lees je meer leuke ideeën over hamsterscaping!