Discus Broekema

Discusvissen en andere dieren

Kies voor een puppy verzekering

Wanneer je een puppy in huis haalt dan ben je de eerste dagen en weken natuurlijk totaal verliefd. Maar hoe schattig, lief en leuk zo’n puppy ook is, het is wel belangrijk dat je een aantal zaken goed hebt geregeld. Zo is het belangrijk dat je een puppy verzekering afsluit. Een puppy verzekering kan jou namelijk helpen ervoor te zorgen eventuele onverwachte ziektekosten betaalbaar te houden. Je weet namelijk nooit met een puppy hoe de pup zich gaat ontwikkelen. Daarom is het van belang om te zorgen voor een goede puppy verzekering

Puppy verzekering

De puppy verzekering is een ideale manier om jezelf te beschermen tegen onverwachte uitgaven. Hoe jong je pup ook is, je weet niet helemaal zeker of een pup ook bepaalde aandoeningen met zich mee draagt waarvoor de pup medische zorg nodig heeft. En medische zorg voor puppy’s en dieren in het algemeen is erg duur en niet te betalen. 

Los van een aandoening zijn pups vaak speels, impulsief en onbezonnen. Een ongeluk zit met een puppy in een klein hoekje. Daar is helaas geen ontkomen aan. Iedere eigenaar van een hond weet dit. Ook hebben puppy’s een hele batterij aan vaccinaties nodig. Die kosten ook geld en daarom is het verstandig om een puppy verzekering af te sluiten.

Lage maandkosten

Het grote voordeel van een puppy verzekering is dat je een relatief lage instappremie betaald. Als je een oudere hond laat verzekeren kom je vaak alweer hoger uit in de kosten. Hoe jonger verzekerd des te beter en goedkoper het is. Een puppy verzekering is daarom echt aan te raden want op die manier haal je het meest maximale uit jouw polis en de vergoedingen.

Maar zoals je hierboven al kon lezen weet je met een pup nu eenmaal nooit wat er kan gebeuren. Of de pup ziektes bij zich draagt of als er bijvoorbeeld een ongelukje gebeurt met de pup. Dat zijn allerlei zaken waar je wel rekening mee moet houden. 

Een goede verzekering vinden

Wanneer je nu overtuigd bent geraakt om een puppy verzekering af te sluiten, is het belangrijk om een goede aanbieder te kiezen. En dat vraagt wel enige verdieping want er zijn simpelweg een hoop aanbieders op de markt beschikbaar. Dat maakt het soms best verwarrend om te ontdekken welke verzekering bij je past.

Mocht je dit lastig vinden kun je ook bij de dierenarts om advies vragen naar de verschillende mogelijkheden. Doe trouwens ook altijd een lichamelijke check van de hond. Als er namelijk chronische aandoeningen zijn kan het zijn dat de verzekering jouw pup niet accepteert en je de hoge kosten zelf kunt betalen. 

Dat wil je natuurlijk niet dus is het belangrijk om te weten wat de gezondheidstoestand is van jouw hond. Op die manier kom je niet voor onverwachtse verrassingen te staan.

Kies voor goede zorg

Als je je pup laat verzekeren weet je in elk geval zeker dat je kiest voor goede zorg en dat jouw hond alle zorg kan krijgen die het nodig heeft. Van pup tot senior, de hond is dan goed beschermd.