Discus Broekema

Discusvissen en andere dieren

Paarden houden, wat heb je nou nodig?

vliegendeken

In Nederland is het heel erg normaal om paarden te houden. Sommige mensen weten al heel erg veel van, maar andere mensen willen er juist meer te weten over komen. Zo kan het best wel lastig zijn om te bepalen wat je allemaal nodig hebt. Dus standaard dingen weten veel mensen wel, maar moeilijker dingen die weten mensen niet. Zo weten heel erg veel mensen wel dat je een halster nodig hebt, maar alle andere dingen die erbij komen kijken, denken mensen vaak niet bij na en het is wel belangrijk dat een paard natuurlijk alles krijgt wat hij nodig heeft. Voor veel dingen die een paard nodig heeft, kun je goed naar een ruitersport specialist gaan. 

Hoe blijft een paard tevreden?

Het is erg belangrijk dat je paard tevreden blijft omdat een paard snel op zijn teentjes getrapt kan zijn. Een paard heeft hele goede verzorging nodig en de vacht moet ook goed verzorgd worden om te voorkomen dat een paard waar wat minder mooi uit gaat zien. Een paard houdt er ook van om te rollen en het is belangrijk dat al dat zand uit zijn vacht gehaald wordt. Daarnaast is een paard heel erg gek op zand, maar dit gaat ook tussen zijn hoeven zitten en dit moet gewoon schoongemaakt worden. 

Wanneer je paard er spik en span uitziet, is dit niet het enige wat een paard tevreden houdt. Een paard moet ook de juiste hoeveelheid brokken krijgen en moet dat de goede brokken krijgen voor zijn hem. Verder is het voor een paar belangrijk dat het paard ook hooi krijgt en verder genoeg ruimte heeft om zich te kunnen bewegen. Nedlandic hooiruiven kopen kan dan ook een goede optie zijn. Een paard kun je bijvoorbeeld uit een hooiruif laten eten zodat hij heerlijk hoor je kan eten zonder dat die echt uit zijn stal hoeft te komen.

Trainen met je paard

Naast het feit dat een paard goed verzorgd moet worden, moet een paard ook goed getraind worden. Wanneer een paard niet goed genoeg getraind wordt, kan dit soms ernstige gevolgen gaan we voor de trainer. Een paard is heel erg sterk en wanneer je een paard dan niet onder controle hebt, kan dit ernstige gevolgen hebben.

Het is belangrijk dat het paard genoeg beweging krijgt en dat er gewoon genoeg ruimte is voor het paard. Ook op de stal, maar ook wanneer je met hem gaat trainen. Zo is het belangrijk dat de verschillende dingen worden aangeboden, zoals cavaletti blokken van Nedlandic. Op die manier kan een paard ook zelf wanneer hij losloopt of kijken wat hij wil doen en wat niet. En op die manier krijgt hij genoeg beweging en zal die niet zo snel verwaarloosd zijn. Dit is namelijk wel snel een gevaar als het om paarden gaat, omdat mensen niet weten hoe paarden precies verzorgd moeten worden. Een slowfeeder kan ook handig zijn om te hebben als je een paard wilt trainen.